Demeter Zoltán

SajószentpéterBethlen G. út 1.4. választókerület
2018 Apr. 26 13:58

Átvette megbízólevelét Demeter Zoltán

Átvette megbízólevelét Demeter Zoltán (Fidesz-KDNP), akit az április 8-ai választáson Borsod - Abaúj-Zemplén megye 4. számú választókerületében országgyűlési képviselőnek választottak. A szabályok szerint, a választás jogerős eredményének megállapítását követően, három napon belül kell átadni a megbízólevelet a megválasztott képviselőnek.

 

A választás.hu szerint, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4. számú választókerületben negyvenketten vették fel az ajánlóiveket, végül harmincan kerültek a szavazólapra. A választókerület 75.324 (100%) szavazásra jogosult polgárából, 49.772 (64,04%) szavaztak. Demeter Zoltánra 21.905 (44,72%) polgár szavazott. A megválasztott képviselő 2014-ben 37,1 % vokssal jutott mandátumhoz, 2018-ban 7,62%-kal több szavazattal jutott be az országgyűlésbe.

 

A megválasztott országgyűlési képviselőnek a számok ismertetését követően dr. Csontos János OEVB elnök adta át a megbízólevelet a városházán Demeter Zoltánnak.

 

Demeter Zoltán köszönetet mondott mindenkinek, aki elment szavazni – a választást a demokrácia ünnepének nevezte -, és mindenkinek, aki rá húzta be az ikszet. Kiemelte: bízik abban, hogy újabb sikeres, eredményes négy év elé néz a választókerülethez tartozó  nyolcvankét település. Folytatni szeretném a 2014-ben megkezdett együtt gondolkozást és munkát a települések polgármestereivel, a választókerület polgáraiért.

Demeter Zoltán

Sajószentpéter, Bethlen G. út 1.
eseménynaptár